27 augustus 2018

College: Vergunning biefstukrestaurant en hotel terecht verleend

De voorzieningenrechter heeft 14 augustus het verzoek van Roei- en Zeilvereniging Gouda, Watersportvereniging Jachtclub Reeuwijk en acht particulieren om een schorsing van zes weken van de bouwwerkzaamheden voor villapark Elfhoeven toegewezen. Het hotel-restaurant wordt gebouwd aan het eind van de Notaris d’ Aumerielaan in Reeuwijk-Brug, Volgens de aanvragers van de schorsing is het hotel-restaurant te groot en kan de Notaris d”Aumerielaan de verkeersafwikkeling niet aan.

Hebben hotel en restaurant dezelfde ingang?

Het restaurant en het hotel hebben volgens de rechter dezelfde ingang en daarom is de totale bebouwde oppervlakte ten behoeve van het hotel-restaurant naar voorlopig oordeel 839 m2. Volgens het bestemmingsplan is maximaal 506 m2 toegestaan. Het college schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat het de ingediende bouwplannen anders interpreteert. Het college ziet duidelijk gescheiden ingangen voor zowel het restaurant van 350 m2 en het hotel van 430 m2.

Bezwaarprocedure
Tijdens de zitting van de gemeentelijke bezwaarcommissie op 17 september zal het interpretatieverschil nogmaals aan de orde komen. Na ontvangst van het advies van de  bezwaarcommissie neemt het college een beslissing op bezwaar. Zes weken na het nemen van dit collegebesluit vervalt de door de voorzieningenrechter opgelegde schorsing.

Het college is het met de inwoners eens dat er iets gedaan moet worden aan de bereikbaarheid van de Notaris d’ Aumerielaan.

0 Shares

Geef een reactie

Sluit Menu