Gepubliceerd 5 april 2024

Babette van basisschool De Regenboog voorleeskampioen

Babette van Nieuwkoop, een leerling uit groep 8 van basisschool De Regenboog, heeft zich gekwalificeerd voor de provinciale finale van het Voorleeskampioenschap Zuid-Holland. Als schoolkampioen en regiokampioen zal ze op 10 april strijden in de Bibliotheek van Rotterdam.

Dit jaar namen bijna 500 basisschoolleerlingen uit groepen 7 en 8 deel aan de strijd om de titel Provinciale Voorleeskampioen. Tijdens de voorrondes hebben de schoolkampioenen elk een fragment voorgelezen uit een zelfgekozen boek. De provinciale winnaar krijgt de kans om door te gaan naar de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 22 mei.

In totaal zullen 8 voorleeskampioenen uit diverse basisscholen in Zuid-Holland strijden om de titel ‘Provinciale Voorleeskampioen 2024’. De finalisten komen uit verschillende plaatsen, waaronder Schiedam, Rotterdam, Heenvliet, Ouddorp, Oegstgeest, Poeldijk, Berkel en Rodenrijs en Reeuwijk.

Als Babette de provinciale voorleeskampioen wordt, zal ze doorstromen naar de landelijke finale in TivoliVredenburg Utrecht. Hier zal een jury, bestaande uit prominente kinderboekliefhebbers, bepalen wie zich De Nationale Voorleeskampioen 2024 mag noemen. De winnaar zal ook een jaar lang Kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum zijn.

Het belang van (voor)lezen wordt benadrukt door Alix Wassing, projectleider van De Nationale Voorleeswedstrijd. Babette zal op de Provinciale Finale een fragment uit het boek “Groep 8 Rocks!” voorlezen.

Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN