Gepubliceerd 22 april 2024

Rectificatie bericht over mislukte samenwerking

Naar aanleiding van het artikel met de kop ‘Samenwerking met The Melting Shop mislukt’ van 21 april j.l. volgt hierbij een rectificatie. De kop suggereert dat er een samenwerking was tussen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Stichting The Melting Shop en dat die samenwerking is mislukt. Maar de samenwerking is nooit tot stand gekomen omdat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk zich heeft teruggetrokken uit het project The Melting Shop/Talentencentrum.

Concept in Bodegraven niet haalbaar
Stichting The Melting Shop exploiteert een ambachtelijk naaiatelier en een winkel waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken onder begeleiding van vrijwilligers. De Stichting kan in Gouda voldoende omzet maken om uit de kosten te komen. in januari van dit jaar meldde het college (RIB nr 8) dat samenwerking met The Melting Shop beëindigd was omdat het concept niet haalbaar bleek vanwege gebrek aan betaalbare huisvesting in Bodegraven.

SAM gaat door met voorbereiding Talentencentrum
De gemeente trok zich terug uit het project, maar welzijnsorganisatie SAM is doorgegaan met de voorbereiding van het Talentencentrum. Voor de financiering werft SAM fondsen bij organisaties die het project ruimhartig ondersteunen, draagt bij uit eigen middelen en de gemeente stelt subsidie beschikbaar die ontvangen is via het brede SPUK Gezond en actief leven akkoord.

Het Talentencentrum is nodig om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op te laten doen. Bijvoorbeeld statushouders die laaggeletterd zijn en daardoor het voor het inburgeringsexamen vereiste B1 taalniveau Nederlands niet kunnen halen of mensen die om een andere reden zijn uitgevallen uit het reguliere arbeidsproces.

Bron: Dia uit presentatie van mevrouw Wijnen op1 februari 2023 aan de gemeenteraad.

Kijk hier de presentatie over The Melting Shop terug te kijken.

Tekst Anneke Bekker
Bron: RIB 8 van 25 januari 2024 en RIB 35 van 16 april 2024

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN