23 november 2021

Recordaantal deelnemers tijdens 18e Reeuwijkse Hout Cross

Op maandag 15 november vond er nog koortsachtig overleg plaats tussen de organisatie van de Gromax Reeuwijkse Hout Cross en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Dankzij goede protocollen en een doordachte coronaproof opzet voor de cross, kreeg Sportclub Reeuwijk toestemming om de cross te organiseren. Echter alleen zonder publiek.

Met tientallen extra routewijzers werd de atleten de weg gewezen vanaf de parkeerplaats naar de desinfectans, de inschrijftafel die voor de gelegenheid in de buitenlucht was geplaatst en door naar de plek waar de startnummers werden uitgereikt. Kortom, de hele wedstrijd stond in het teken van het C-woord. Sportclub Reeuwijk haalde een record aantal deelnemers afgelopen zaterdag, toen verspreid over de gehele dag in diverse categorieën een kleine 600 hardlopers deelnamen. Wat is het fijn om weer te kunnen crossen, ook al was er geen publiek.

Tweede crosswedstrijd met echte kuitenbijters

Het werd een mooie wedstrijd. De Reeuwijkse Houtcross is de tweede crosswedstrijd in de regionale crosscompetitie. Enkele weken geleden trapte die af in Boskoop, in december volgt een cross in Gouda en in 2022 staan Waddinxveen en Alphen a/d Rijn nog op het programma. De cross in Reeuwijk wordt gekenmerkt door een parcours dat begint op het mulle zandstrand van de surfplas, waar voor de gelegenheid drie zandbulten zijn aangelegd. Echte kuitenbijters zijn dat, zeker als je iedere ronde opnieuw over die heuvels moet. Daarna duiken de lopers het bosgebied van het Reeuwijkse Hout in, om uiteindelijk over het drassige gras terug te lopen naar het zand. Voor de kleinsten zit het er dan op, maar de oudere deelnemers lopen meerdere ronden.

Lange cross

De lange cross mannen over 9000 meter was een spannende strijd. De eerste drie atleten finishten binnen 11 seconden. De winst was voor Cas Lutz van AAC. Ton Hettema van Rotterdam Atletiek finishte vier seconden later op een tweede plaats. De derde plaats was voor Martijn Klaasse van AV Gouda.

Bij de lange cross vrouwen over 4500 meter ging de overwinning naar Marije Hijman van PAC. Evita Hoogeveen van AV’47 en Daphne Lamboo van AV Gouda finishten respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Korte cross

De atleten van de korte cross liepen een 2000 meter. Ludo van Nieuwenhuizen van AAC won bij de mannen en bij de vrouwen won Lianne van Es van Leiden Atletiek.
Nieuw dit jaar is een cross-estafette in teams van 4 lopers. De winst ging naar het team Kamerman van AAV’36.

Top drie noteringen voor atleten van SC Reeuwijk

Bij de meisjes pupillen A2 eiste Noor van den Heuvel de derde plaats voor zich op. Robin de Haan werd bij de jongens junioren B eveneens derde. Loes van den Berg finishte als tweede bij de meisjes junioren B

Toen op het einde van de dag de deelnemers weer lang en breed thuis zaten, waren de vrijwilligers van Sportclub Reeuwijk de boel nog aan het inpakken en opruimen. Wat vonden zij het fijn om dit weer voor iedereen mogelijk te maken!

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking en opklaringen

Vandaag overheerst de bewolking en kan in eerste instantie de zon nog even schijnen. De zwakke tot soms matige wind kiest voor de zuidhoek. In de middag loopt de temperatuur op naar 11°C.

De nacht verloopt bewolkt. De minimumtemperatuur wordt 7°C.

Zondag levert een bewolkte, somber en natte dag op. Een uitgebreid regengebied zorgt voor een regendag. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. De thermometer geeft 8°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu