Gepubliceerd 21 juni 2021

Raad van State wijst bezwaren tegen bouw Elfhoeven af

De Voorzieningenrechter van de Raad van State heeft alle bezwaren tegen de bouwplannen Elfhoeven, restaurant en woningen, afgewezen. Het verzoek van de Werkgroep Veilig en Bereikbaar Reeuwijk om de bouwvergunning op te schorten is daarmee naar de prullenbak verwezen.

Daarmee lijkt niets de voortgang van de bouw in de weg te staan. De Raad van State noemt de aangevoerde bezwaren tegen de door de gemeente verstrekte vergunning ongegrond. Die bezwaren richtten zich onder meer op het aantal vierkante meters van het restaurant, op de grootte van het terras en op het aantal parkeerplaatsen. De Werkgroep voorzag ook onaanvaardbare verkeersdrukte op de Notaris d’ Aumerielaan alsmede meer geluidsoverlast.

In algemene zin stelt de Raad van State in de uitspraak er niet aan te twijfelen dat de bezwaren in een bodemprocedure evenmin worden gehonoreerd. De Voorzieningenrechter acht de door de gemeente ingebrachte rapportages voldoende waar de Werkgroep de resultaten in twijfel trok.

Lees hier de uitspraak

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN