Gepubliceerd 12 juni 2023

Raad twijfelt over bestemmingsplan Halfweg Reeuwijk-Brug

“Past deze schoen wel in deze doos?” vroeg Henk van der Smit (SGP) zich afgelopen woensdag af in de commissie Ruimte, toen de wijziging van het bestemmingsplan voor zes woningen aan Halfweg in Reeuwijk-Brug werd besproken. Hij bedoelde daarmee te zeggen, past het bouwplan wel op dat kleine stukje grond.

Perceel aan Halfweg Reeuwijk-Brug

De gemeente heeft het perceel aan Halfweg, inclusief het achterpad van de huizen met nummer 185 tot 195 aan de Raadhuisweg, verkocht aan de projectontwikkelaar. De bewoners aan de Raadhuisweg hebben te horen gekregen dat ze het pad achter hun huis niet meer mogen gebruiken, tenzij er brand is.

Halfweg Reeuwijk-Brug , achter tennisvelden

De projectontwikkelaar heeft een wijziging van het bestemmingsplan aangevraagd om zes kleine woningen zonder gasaansluiting te kunnen bouwen voor starters of ouderen. De huizen zijn vlak achter de huizen aan de Raadhuisweg gepositioneerd omdat er aan de andere kant van het perceel een gasleiding onder de grond doorloopt, zodat daar niet gebouwd mag worden.

Op zich voldoet het bestemmingsplan aan de regels en is er grote behoefte aan betaalbare woningen. Deze zes huizen gaan 290.000 euro kosten. Maar de toegang tot de huizen is niet goed geregeld en ook het recht van overpad niet. Het besluit over de wijziging van het bestemmingsplan bespreekt de raad a.s. woensdag 14 juni tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Redacteur/verslaggever Anneke Bekker
Bron foto Toelichting Bestemmingsplan

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnige perioden en wolken

In de ochtend is er een mix van wolken en brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek en de temperatuur is 12°C.

In de middag en avond wisselend bewolkt en opklaringen. De matige wind waait uit het westen. De thermometer geeft 14°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Maandag veel bewolking waaruit regen valt. De vrij krachtige wind is west tot zuidwest. Veel warmer dan 10°C wordt het deze dag niet.

MEEST BEKEKEN