Gepubliceerd 1 april 2023

Raad stemt in met plan voor duurzame opvang asielzoekers

De 18 gemeenten in de veiligheidsregio’s Holland Rijnland en Midden Holland vragen de gemeenteraden om in te stemmen met een plan voor de verdeling van asielzoekers die niet terecht kunnen in de reguliere opvangcentra. Het plan loopt vooruit op de spreidingswet die in voorbereiding is.

Het voorstel is om asielzoekers naar rato te verdelen over de gemeentes op basis van inwonertal. Voor de regio Midden Holland gaat het om 2.200 asielzoekers en voor Bodegraven-Reeuwijk om 96. De afspraak is om voor minimaal vijf jaar opvangplekken te bieden.

Lokaal Liberaal tegen duurzame opvang asielzoekers


Tijdens de bespreking van het voorstel in de gemeenteraad van afgelopen woensdag was alleen Lokaal Liberaal tegen het voorstel. De partij vindt dat het Rijk te weinig doet om de instroom van asielzoekers te beperken en de problemen afwentelt op de gemeenten. Jan Vergeer (CDA) merkte op dat de opvang aan de Goudse weg niet geschikt is voor duurzame opvang en er dus een andere locatie gezocht moet worden.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN