3 juli 2022

Raad stelt 6 juli kaders aan collegeprogramma

De gemeenteraad reageert tijdens de gemeenteraad van a.s. woensdag op het herstelplan en de financiële onderbouwing van het coalitieakkoord. Vervolgens gaat het college een collegeprogramma opstellen dat dient als basis voor de begroting. Burgerbelangen overweegt om een motie in te dienen waarin het college wordt opgeroepen om de uitgangspunten van het herstelplan te onderschrijven. Indien die motie wordt aangenomen is duidelijk dat de raad daarop zal controleren.


Tijdens de gemeenteraadsvergadering zullen kaders meegegeven worden aan het college. Naar verwachting zal gevraagd worden om niet te bezuinigen op kwaliteit van riolering en afvalverwerking. Bas Otting van D66 vroeg in de commissie Bestuur en Financiën van afgelopen woensdag om duurzaamheid op te nemen in collegeprogramma. Reinoud Doeschot (GL) vroeg om samenhang aan te brengen tussen klimaatbeleid, natuurbeleid en duurzaamheidsbeleid. Verder werd gevraagd om afspraken te maken over hoe er wordt gehandeld als er tegenslagen zijn.

De gemeenteraadsvergadering is 6 juni vanaf 20.00 uur live te volgen op radio en tv bij BR6.

Zie Kaderstelling begroting 2023 – 2026

Zie financiële onderbouwing coalitieakkoord

Zie coalitieakkoord Eerlijk aan de slag ingekomen stuk nr 067

Zie Herstelplan 2023 – 2040 ingekomen stuk nr 030

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu