Gepubliceerd 5 december 2022

PVV Zuid-Holland zuinig met belastinggeld

De Partij voor de Vrijheid Zuid-Holland gaat binnenkort haar overtollige fractiebudget terugstorten richting de provincie. Over het jaar 2021 heeft de fractie namelijk 16.800 euro overgehouden.

Het fractiebudget is een wettelijk geregelde bijdrage aan de kosten die fracties maken, zoals kosten van fractiepersoneel. Wat er van betaald mag worden is streng geregeld. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om het geld in te zetten voor een verkiezingscampagne.

Statenlid Ed Braam (PVV)

Statenlid Ed Braam zegt:

“Onze fractie hanteert al vanaf de eerste dag dat we in de Staten zitten het principe van ‘zo zuinig mogelijk omgaan met belastinggeld’. Statenleden krijgen al een door de belastingbetaler opgebrachte vergoeding voor hun werk, waardoor het ronduit asociaal zou zijn om voor het minste geringste het fractiebudget aan te spreken.”

De fractie van de PVV is niet te spreken over het gevoerde beleid door het huidige College.

“Als de kiezer ons groot maakt op 15 maart 2023 en wij in het nieuwe College mochten komen, zal dat zeker gaan veranderen. Dan wordt alleen nog belastinggeld uitgegeven aan zaken waar onze burgers echt wat aan hebben.”

Tegen uitkoop boeren voor bouwen huizen
De PVV is fel tegen uitbreiding van natuurgebieden door uitkoop van boeren omdat Nederland al heel lang geen oorspronkelijke natuur meer heeft. Alles is aangelegd, in een soort parkvorm, en daarna verwilderd volgens de PVV. De PVV is voor het bouwen van meer woningen.

Tegen subsidie voor duurzame energie, voor kerncentrales
Wat betreft de energietransitie is de PVV voor kerncentrales en tegen subsidies voor het plaatsen van windturbines en zonnepanelen. De reden is dat energie opgewekt door zon, wind en biomassa niet kan voldoen aan de totale energiebehoefte en ook niet altijd beschikbaar is. Waait het niet, dan staan windturbines stil, in de winter en ‘s nachts heb je weinig aan zonnepanelen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN