10 november 2022

PvdA Zuid-Holland maakt kandidaat-lijsttrekkers bekend

15 maart 2023 zijn verkiezingen voor de waterschappen en provincies. De provinciale staten kiezen vervolgens getrapt de Eerste Kamer. Met trots maakt de PvdA Zuid Holland bekend wie de kandidaat-lijsttrekkers zijn voor de provinciale staten en de vier waterschappen in Zuid-Holland.

Anne Koning is kandidaat-lijsttrekker voor de Provinciale Staten. Ze was vier jaar geleden ook lijsttrekker voor de PvdA in Zuid-Holland. Op dit moment is ze gedeputeerde voor Wonen, Ruimtelijke Ordening en Recreatie & Sport.

Anne: “Als lijsttrekker ga ik voor betaalbare woningen, duurzame energie en groen in Zuid-Holland. Stem 15 maart PvdA voor het waterschap, provincie en de eerste kamer.” Anne Koning woont in Delft.

Voor het Hoogheemraadschap van Rijnland is Bruno van Dunné kandidaat-lijsttrekker. Hij is verantwoordelijk geweest voor een groot landelijk water- en bodemsaneringsprogramma. Ook de komende vier jaar wil hij zich inzetten voor solidariteit, verbinding en samenwerking in de samenleving.

Van Dunné: “Droge voeten en schoon water, dat moeten we juist nu betaalbaar houden voor die mensen die door de sterk gestegen prijzen het hardst getroffen worden!” Bruno van Dunné woont in Voorschoten.

De overige drie kandidaat lijsttrekkers voor de waterschapsverkiezingen zijn Lobke Zandstra voor Delftland, Wim van Heemst voor Schieland en de Krimpenerwaard en Hennie Wiersma voor Hollandse Delta.

12 en 19 november stelt de algemene ledenvergadering van de PvdA in Zuid-Holland de kandidatenlijst vast.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu