Gepubliceerd 10 november 2022

PvdA Zuid-Holland maakt kandidaat-lijsttrekkers bekend

15 maart 2023 zijn verkiezingen voor de waterschappen en provincies. De provinciale staten kiezen vervolgens getrapt de Eerste Kamer. Met trots maakt de PvdA Zuid Holland bekend wie de kandidaat-lijsttrekkers zijn voor de provinciale staten en de vier waterschappen in Zuid-Holland.

Anne Koning is kandidaat-lijsttrekker voor de Provinciale Staten. Ze was vier jaar geleden ook lijsttrekker voor de PvdA in Zuid-Holland. Op dit moment is ze gedeputeerde voor Wonen, Ruimtelijke Ordening en Recreatie & Sport.

Anne: “Als lijsttrekker ga ik voor betaalbare woningen, duurzame energie en groen in Zuid-Holland. Stem 15 maart PvdA voor het waterschap, provincie en de eerste kamer.” Anne Koning woont in Delft.

Voor het Hoogheemraadschap van Rijnland is Bruno van Dunné kandidaat-lijsttrekker. Hij is verantwoordelijk geweest voor een groot landelijk water- en bodemsaneringsprogramma. Ook de komende vier jaar wil hij zich inzetten voor solidariteit, verbinding en samenwerking in de samenleving.

Van Dunné: “Droge voeten en schoon water, dat moeten we juist nu betaalbaar houden voor die mensen die door de sterk gestegen prijzen het hardst getroffen worden!” Bruno van Dunné woont in Voorschoten.

De overige drie kandidaat lijsttrekkers voor de waterschapsverkiezingen zijn Lobke Zandstra voor Delftland, Wim van Heemst voor Schieland en de Krimpenerwaard en Hennie Wiersma voor Hollandse Delta.

12 en 19 november stelt de algemene ledenvergadering van de PvdA in Zuid-Holland de kandidatenlijst vast.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN