Gepubliceerd 8 maart 2023

PvdA en GroenLinks gezamenlijke plannen voor provincie

PvdA en GroenLinkshouden elkaar vast bij de aankomende coalitieonderhandelingen in Zuid-Holland. Deze volgende belangrijke stap in de linkse samenwerking gaat hand in hand met gezamenlijke plannen voor de provincie.

Sinan Özkaya (GL) en Anne Koning (PvdA)

De partijen presenteerden deze plannen samen met Jesse Klaver en Attje Kuiken tijdens een partijbijeenkomst in Rotterdam: voldoende en betaalbare woningen, meer windmolens en zonnepanelen, meer natuur, een overheid die werkt voor alle mensen, een economie die de mens dient en vervoer die duurzaam en toegankelijk is.

De lijsttrekkers van de PvdA en GroenLinks Zuid-Holland zijn Anne Koning en Sinan Özkaya.

Anne Koning, lijsttrekker PvdA Zuid Holland: “Wij werken aan een sociale, groene en eerlijke wereld. In onze dichtbevolkte en dichtbebouwde provincie zijn de marges kleiner. En de keuzes zijn daardoor scherper. Een ding is in al deze uitdagingen hetzelfde; uiteindelijk zijn het allemaal verdelingsvraagstukken. De gevolgen van een crisis zijn nooit eerlijk verdeeld. Dus ligt daar voor ons de opdracht.”

Sinan Özkaya, lijsttrekker GroenLinks Zuid Holland: “Het moet echt groener en socialer. De provincie drijft op de fossiele economie, dat is niet houdbaar. Dat roer moet om, voor onze inwoners, voor onze natuur, voor onze toekomst. Samen kunnen we daarin verschil maken. GroenLinks en PvdA vinden dat het tijd is voor andere keuzes in de balans tussen winst maken en een gezonde toekomst voor iedereen. De woningnood moet opgelost, klimaatdoelen moeten worden gehaald en de natuur moet worden hersteld. Het is tijd om een andere koers te gaan varen, de plannen liggen klaar”.

De beide partijleiders roepen ook andere partijen op zich bij de punten in het plan aan te sluiten om zo samen voor de inwoners van Zuid-Holland het verschil te maken!

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN