Gepubliceerd 21 september 2023

Publieksvraag: waar planten we méér bomen?

Burgerbeweging mijnklimaatpartij vraagt inwoners van Bodegraven-Reeuwijk om te zoeken naar een plek waar bomen geplant kunnen worden. Suggesties kunnen worden ingestuurd naar info@mijnklimaatpartij.nl, en dan gaat de meet-up groep bomen planten daarmee aan de slag. De actie sluit aan bij de Nationale Boomfeestdag op woensdag 15 november.

Klimaatboom bij de Verhoeff-Rollmanschool

Frank Busker is voorzitter van de de meet-up bomen planten: “Het aanplanten van meer bomen is belangrijk omdat bomen CO2 opnemen, en daarmee een belangrijke bijdrage kunnen leveren in de strijd tegen de opwarming van de aarde, en daarmee tegen de klimaatproblemen die snel toenemen. Bovendien dragen bomen bij tot verkoeling, zodat de effecten van de opwarming in de eigen omgeving ook minder gevoeld zullen worden.”

Met behulp van de publieksvraag wil mijnklimaatpartij een kaart maken met alle suggesties die vanuit de dorpen komen. Dit past bij opzet van een burgerbeweging die mijnklimaatpartij inmiddels is geworden. De kaart met locaties zal vervolgens met de gemeente worden overlegd.

Klimaatbomen
Voorzitter Bram Tack van mijnklimaatpartij is blij met dit initiatief. “De groep is heel actief. Tijdens de verkiezingscampagne zijn in alle dorpen al de eerste bomen geplant. En dit voorjaar hebben alle scholen een klimaatboom gekregen, een mooie Koningslinde. Met dank aan de firma Van den Oudenrijn die er hun jubileumcadeau van hebben gemaakt bij het 100-jarig bestaan”.

Tekst Anneke Bekker
Bron: persbericht

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN