Gepubliceerd 23 juli 2023

Provincie verkoopt grond voor opvang Oekraïners

De provincie Zuid-Holland heeft Steekterweg 202 vekocht aan de gemeente Alphen aan den Rijn. Op die locatie krijgen 48 ontheemde Oekraïners voor langere tijd een flexwoning. Aan de Noorderkeerkring is op dit moment de grootste noodopvanglocatie, met bijna 220 opvangplaatsen. Deze locatie sluit eind 2023. De ontheemden die nu op de Noorderkeerkring opgevangen worden, moeten tijdig vervangende opvang krijgen. Een gedeelte zal dan naar de Steekterweg verhuizen.

Flexwoningen in Gouda, bron provincie Zuid-Holland


De provincie is met de stofkam door de grondeigendommen gegaan om te kijken welke locaties geschikt zijn voor de huisvesting van Oekraïners en andere spoedzoekers. Mogelijk volgen er binnenkort nog meer locaties.

Tekst Anneke Bekker
Bron: www.Zuid-Holland.nl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN