Gepubliceerd 22 juni 2023

Provincie raamt kosten transitie op 9 miljard euro

Om de uitstoot van stikstof te reduceren en de waterkwaliteit te verbeteren in Zuid-Holland, stelt de provincie de uitgangspunten en maatregelpakketten voor in het toetsbaar voorontwerp gebiedsprogramma, dat deze week is gepubliceerd. De kosten van de maatregelen zijn geraamd op 9 miljard euro, die grotendeels gedekt moeten worden uit het Transitiefonds, waarin de regering ruim 24 miljard euro beschikbar heeft gesteld.

Enkele maatregelen zijn: gebruik van ander voer, extensivering in de veehouderij en reductie van emissies in het watersysteem. De provincie maakt projecten mogelijk zoals Fieldlab Groene Hart, innovatieve toepassingen zoals mestvergisters en emissieloze kassen.

Het toetsbaar voorontwerp ZH-PLG met de titel ‘Naar een nieuwe balans in het landelijk gebied’ wordt op 28 juni besproken door de Provinciale Staten. Op 1 juli dient de provincie Zuid-Holland vervolgens het toetsbaar voorontwerp ZH-PLG in bij het Rijk. Hierna volgt een ontwerp dat begin 2024 wordt vastgesteld. Hierin zijn dan de reacties van partners, Staten, Rijk, Ecologische Autoriteit en Planbureau voor de Leefomgeving verwerkt.

Bron: website van de provincie Zuid-Holland
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN