Gepubliceerd 6 mei 2021

Provincie organiseerde graffiti jam tijdens bevrijdingsdag

De provincie Zuid-Holland organiseerde op Bevrijdingsdag een gaffiti jam op de schutting die tijdelijk om het provinciehuis staat vanwege een verbouwing. De graffiti jam stond volledig in het teken van vrijheid, diversiteit en inclusiviteit. Een dertiental kunstenaars ging aan de slag waarbij ze beeld en gevoel bij deze thema’s hebben vertaald naar de meest uiteenlopende kunstwerken.


Commissaris van de Koning Jaap Smit ging met een van de kunstenaars in gesprek en vroeg wat vrijheid voor hem betekent en hoe dat terug te zien is in de kunstwerken.

In een tijd waarin onze vrijheid de nodige beperkingen kent is kunst voor veel mensen een manier om aan de werkelijkheid te ontsnappen, even vrij te zijn. Dit jaar is de provincie Zuid-Holland gastprovincie voor de 4 en 5 mei viering en heeft de koppeling tussen vrijheid en kunst gelegd.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN