5 december 2022

Provincie maakt nieuw plan om lokale energiecoöperaties te steunen

De motie die door Jeroen Heuvelink (D66) is ingediend bij de Provinciale Staten van Zuid-Holland op 9 november 2022 over steun aan lokale energie coöperaties is aangenomen. De bestaande subsidieregeling is gestopt en komt ook niet meer terug. In de motie wordt opgeroepen om een nieuw plan te maken voor steun aan startende energiecoöperaties.

D66 Zuid-Holland juli 2022 Statenlid Jeroen Heuvelink
Foto: Jeroen Mooijman

Lokale energiecoöperaties schaffen bijvoorbeeld een windmolen aan of zonnepanelen. “Door lokaal eigenaarschap vloeit een deel van de opbrengsten direct terug naar de inwoners” zegt Jeroen Heuvelink, Statenlid namens D66 in Zuid-Holland. “Deze vorm van energieopwekking is belangrijk, omdat hiermee het draagvlak voor de energietransitie vergroot kan worden.

Deelnemers van de coöperatie kunnen namelijk niet alleen direct profiteren van duurzame stroom en een lagere energierekening, maar ontvangen ook een deel van de winst die het project oplevert.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu