Gepubliceerd 5 december 2022

Provincie maakt nieuw plan om lokale energiecoöperaties te steunen

De motie die door Jeroen Heuvelink (D66) is ingediend bij de Provinciale Staten van Zuid-Holland op 9 november 2022 over steun aan lokale energie coöperaties is aangenomen. De bestaande subsidieregeling is gestopt en komt ook niet meer terug. In de motie wordt opgeroepen om een nieuw plan te maken voor steun aan startende energiecoöperaties.

D66 Zuid-Holland juli 2022 Statenlid Jeroen Heuvelink
Foto: Jeroen Mooijman

Lokale energiecoöperaties schaffen bijvoorbeeld een windmolen aan of zonnepanelen. “Door lokaal eigenaarschap vloeit een deel van de opbrengsten direct terug naar de inwoners” zegt Jeroen Heuvelink, Statenlid namens D66 in Zuid-Holland. “Deze vorm van energieopwekking is belangrijk, omdat hiermee het draagvlak voor de energietransitie vergroot kan worden.

Deelnemers van de coöperatie kunnen namelijk niet alleen direct profiteren van duurzame stroom en een lagere energierekening, maar ontvangen ook een deel van de winst die het project oplevert.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN