Gepubliceerd 19 april 2024

Provincie geeft subsidie voor natuurherstel

Om de natuur in de stad en op het platteland te versterken heeft de provincie Zuid-Holland twee verschillende subsidieregelingen geopend. Er is in totaal € 400.000 beschikbaar gesteld voor het verbeteren van het leefgebied van icoonsoorten, het aanleggen van landschapselementen of een voedselbos en het vergroten van de inheemse biodiversiteit op een boerenerf.

Om bosaanleg in Zuid-Holland te stimuleren, is de subsidie ‘Meer bos in Zuid-Holland’ van €1.100.000 opgesteld. De subsidie kan aaggevraagd worden voor functiewijziging van landbouwgrond naar natuur of bos in combinatie met de realisatie van bos door aanplant of spontane bosontwikkeling.

De aanvraagperiode voor beide subsidieregelingen is van 15 april tot en met 13 juni 2024. Indien er na deze datum nog budget beschikbaar is, wordt de regeling nogmaals opengesteld van 2 september t/m 1 november 2024. Je kunt de subsidie hier aanvragen.

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN