Gepubliceerd 22 september 2022

Promotie kaasboerderijen in Groene Hart

In het bijzijn van vier wethouder Robin Kersbergen van Bodegraven-Reeuwijk werd afgelopen donderdag een welkomstbord onthuld op kaasboerderij De Graaf in Bodegraven. Het bord bevat een QR-code die leidt naar een volledig nieuwe digitale presentatie van een achttal kaasboerderijen op de website van Cheese Valley. Het project heet: ‘Hoe meer je weet, hoe meer je proeft’.

Wethouders van vier gemeenten en acht kaasboeren

Bezoekers worden middels een kort filmpje door de kaasboer zelf welkom geheten. De kaasboer vertelt wat er zoal op de boerderij te beleven is. Aangevuld met audiofragmenten over de historie, herkomst en productiewijze van boeren Goudse kaas.

Champ Bouwman, projectleider Cheese Valley: Goudse kaas is een wereldproduct en wereldberoemd immaterieel erfgoed. Kaas is ook onlosmakelijk verbonden met het Groene Hart. Nog steeds vind je de meeste zelfkazende boeren in dit gebied. Een prachtige kans voor de regionale economie van het Groene Hart – of eigenlijk: het Goudgele Hart. Wij zijn zeer verheugd dat Arjan Schimmel onze eerste voorzitter wordt, samen zullen wij de komende tijd verder bouwen aan het bestuur en de stichting op gaan richten. Met de komst van Arjan Schimmel zetten we weer een belangrijke stap richting een duurzame toekomst voor Cheese Valley en daar gaat het gehele gebied van profiteren’.

Cheese Valley is een publiek privaat samenwerkingsverband tussen de gemeenten Krimpenerwaard, Woerden, Bodegraven-Reeuwijk en Gouda en een groeiend aantal private partijen. Gezamenlijk willen zij het toerisme naar het gebied stimuleren, de waarde van kaas en het culinair imago van Cheese Valley verhogen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN