Gepubliceerd 13 oktober 2023

Project deelauto’s verloopt moeizaam

Jeroen van Leeuwen uit Reeuwijk Dorp moest naar Boskoop om gebruikt te kunnen maken van een deelauto. Hij stelde zicht tot doel om in ieder dorp een deelauto te krijgen. Het doel is nog niet bereikt, maar hij houdt vol. Vorig jaar nam hij het initiatief voor een meet-up over elektrische deelauto’s bij Mijnklimaatpartij. Met de informatie die hij had gekregen, maakte hij samen met zijn broer een enthousiaste flyer en deed die in Reeuwijk Dorp bij tal van buren door de bus.

Uiteindelijk leverde dat maar een medegebruiker van een deelauto op. Sinds kort is er nog iemand die soms een deelauto gebruikt en deze dan even in de straat parkeert. Het project loopt duurzaam. Mijnklimaatpartij onderneemt stappen om in de andere dorpen ook een initiatief te starten voor deelauto’s en wil in Bodegraven het aantal deelauto’s uitbreiden. Ze kunnen op de steun van wethouder Robin Kersbergen (verkeer) rekenen als er voldoende belangstelling is.

Tekst: Anneke Bekker
Bron: persbericht van Mijnklimaatpartij

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN