Gepubliceerd 13 oktober 2023

Project deelauto’s verloopt moeizaam

Jeroen van Leeuwen uit Reeuwijk Dorp moest naar Boskoop om gebruikt te kunnen maken van een deelauto. Hij stelde zicht tot doel om in ieder dorp een deelauto te krijgen. Het doel is nog niet bereikt, maar hij houdt vol. Vorig jaar nam hij het initiatief voor een meet-up over elektrische deelauto’s bij Mijnklimaatpartij. Met de informatie die hij had gekregen, maakte hij samen met zijn broer een enthousiaste flyer en deed die in Reeuwijk Dorp bij tal van buren door de bus.

Uiteindelijk leverde dat maar een medegebruiker van een deelauto op. Sinds kort is er nog iemand die soms een deelauto gebruikt en deze dan even in de straat parkeert. Het project loopt duurzaam. Mijnklimaatpartij onderneemt stappen om in de andere dorpen ook een initiatief te starten voor deelauto’s en wil in Bodegraven het aantal deelauto’s uitbreiden. Ze kunnen op de steun van wethouder Robin Kersbergen (verkeer) rekenen als er voldoende belangstelling is.

Tekst: Anneke Bekker
Bron: persbericht van Mijnklimaatpartij

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN