5 juni 2021

Project De Kuil afgerond binnen budget

Wethouder Dirk-Jan Knol is trots omdat het project zwembad De Kuil is afgerond binnen het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde krediet van 14.076.000 euro. Er is zelfs nog 9.259 euro over. Nog niet al het geld is uitgeven, er is nog een bedrag gereserveerd voor een openingsfeest. Dat feest is uitgesteld tot het najaar in de verwachting dat er dan geen coronamaatregelen meer zijn.

Er zijn nog wat aanpassingen in de openbare ruimte gepland, zoals inrichten van parkeerplaatsen op het voorterrein en aanpassingen aan de kant van de Sportlaan. Maar die worden uit een ander potje betaald. Er zal ook geïnvesteerd worden in de verouderde luchtverversingsinstallatie van de sporthal. Omwonenden ervaren geluidshinder van de installatie. Die onderhoudskosten komen voor rekening van Optisport. Omwonenden ervaren ’s winters last van licht dat door de glazen wanden schijnt. Dat wordt ook nog opgelost.


Er is al veel belangstelling voor de zwemlessen. Doordat het zwembad beschikt over een beweegbare helling die gebruikt kan worden door minder validen, heeft Ipse de Bruggen belangstelling getoond voor zwemlessen in De Kuil. Het zwembad van Ipse de Bruggen is afgekeurd en er komt geen nieuw zwembad.

Lees ook: Eindelijk is het zover! Vrij zwemmen in het nieuwe buitenbad van zwembad De Kuil

0 Shares
Sluit Menu