Gepubliceerd 5 juni 2021

Project De Kuil afgerond binnen budget

Wethouder Dirk-Jan Knol is trots omdat het project zwembad De Kuil is afgerond binnen het door de gemeenteraad beschikbaar gestelde krediet van 14.076.000 euro. Er is zelfs nog 9.259 euro over. Nog niet al het geld is uitgeven, er is nog een bedrag gereserveerd voor een openingsfeest. Dat feest is uitgesteld tot het najaar in de verwachting dat er dan geen coronamaatregelen meer zijn.

Er zijn nog wat aanpassingen in de openbare ruimte gepland, zoals inrichten van parkeerplaatsen op het voorterrein en aanpassingen aan de kant van de Sportlaan. Maar die worden uit een ander potje betaald. Er zal ook geïnvesteerd worden in de verouderde luchtverversingsinstallatie van de sporthal. Omwonenden ervaren geluidshinder van de installatie. Die onderhoudskosten komen voor rekening van Optisport. Omwonenden ervaren ’s winters last van licht dat door de glazen wanden schijnt. Dat wordt ook nog opgelost.


Er is al veel belangstelling voor de zwemlessen. Doordat het zwembad beschikt over een beweegbare helling die gebruikt kan worden door minder validen, heeft Ipse de Bruggen belangstelling getoond voor zwemlessen in De Kuil. Het zwembad van Ipse de Bruggen is afgekeurd en er komt geen nieuw zwembad.

Lees ook: Eindelijk is het zover! Vrij zwemmen in het nieuwe buitenbad van zwembad De Kuil

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN