Gepubliceerd 27 augustus 2022

Programma Open Monumentendag bekend

Het programma voor Open Monumentendag is bekend. Het thema is ‘Duurzaam duurt het langst’. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel opent om 10.00 uur in de Hortus Populus bij de Romeinse barak de Open Monumentendag in Bodegraven-Reeuwijk. Zoals elke zaterdag zijn de drie molens: De Arkduif, De Weijpoortse molen en de Oukoopse molen open voor publiek.

Streekmuseum en Put van Kruijt
In het Streekmuseum in Reeuwijk geeft de Energie Coöperatie Bodegraven een presentatie over het opwekken van duurzame energie. Er is ook een kleine streekproductenmarkt en verkoop van overtollige spulletjes uit het museum. Er zijn enkele rondvaarten in een electrosloep over de oorspronkelijke vervening ‘Put van Kruijt’.

Groene HartHuys en kerken
In het Groene HartHuys in de Bouwsteeg in Bodegraven vertelt de Historische Kring welke archeologische vondsten zijn gedaan. In diverse kerken is orgelmuziek of een muziekgroep te horen en in de dorpskerk in Bodegraven is het wapen te zien.


Op de website Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk is het volledige programma te downloaden. Het programma ligt ook in de Huizen van Alles.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN