Gepubliceerd 27 augustus 2022

Programma Open Monumentendag bekend

Het programma voor Open Monumentendag is bekend. Het thema is ‘Duurzaam duurt het langst’. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel opent om 10.00 uur in de Hortus Populus bij de Romeinse barak de Open Monumentendag in Bodegraven-Reeuwijk. Zoals elke zaterdag zijn de drie molens: De Arkduif, De Weijpoortse molen en de Oukoopse molen open voor publiek.

Streekmuseum en Put van Kruijt
In het Streekmuseum in Reeuwijk geeft de Energie Coöperatie Bodegraven een presentatie over het opwekken van duurzame energie. Er is ook een kleine streekproductenmarkt en verkoop van overtollige spulletjes uit het museum. Er zijn enkele rondvaarten in een electrosloep over de oorspronkelijke vervening ‘Put van Kruijt’.

Groene HartHuys en kerken
In het Groene HartHuys in de Bouwsteeg in Bodegraven vertelt de Historische Kring welke archeologische vondsten zijn gedaan. In diverse kerken is orgelmuziek of een muziekgroep te horen en in de dorpskerk in Bodegraven is het wapen te zien.


Op de website Buitengewoon Bodegraven-Reeuwijk is het volledige programma te downloaden. Het programma ligt ook in de Huizen van Alles.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN