Gepubliceerd 13 september 2022

Profbokser Julius Humme bokst nog een keer in Carré

Maandag 17 oktober staat de Bodegraafse profbokser Julius Humme in het koninklijk theater Carré en bokst hij één van zijn laatste partijen. Hij neemt deel aan het Ben Bril Memorial, een jaarlijks terugkerend boks gala in Carré.

Geen vreemde

Zijn tegenstander is geen vreemde voor hem. Hij neemt het op tegen Abdillah El Ballouti, waar hij drie jaar geleden van won. Ook dit was in Carré in Amsterdam. Julius is extra gebrand om met de winst naar huis te gaan, omdat het waarschijnlijk één van zijn laatste bokspartijen op professioneel niveau zal zijn.

Nog een keer knallen

De drieëndertigjarige Bodegraver geeft namelijk aan dat dit wel het laatste seizoen is dat hij op professioneel niveau de ring in stapt. “Eigenlijk wilde ik mijn afscheidswedstrijd boksen in 2020, alleen toen kwam corona en werden alle boksgala’s afgelast. Het gevoel om de ring te betreden bleef borrelen en wordt nu werkelijkheid. Nu er eindelijk weer bok gala’s georganiseerd worden, wil ik heel graag nog één jaar knallen in de ring.

In voorbereiding

Samen met mijn team zijn we al weken bezig met de voorbereiding en gaan we all-in”, aldus Julius Humme. Dat boksen op het hoogste niveau heel veel tijd en discipline vraagt, is Julius wel bekend. “Naast boksen werk ik fulltime, heb ik een gezin en volg ik een éénjarige HBO-opleiding. Het is soms lastig deze elementen te combineren. Zeker nu ik iedere dag aan het trainen ben, geeft dat soms wat tijdsdruk. Het vergt een goede planning en een duidelijke structuur. Zo ben ik niet alleen veel aan het trainen, maar let ik ook goed op mijn voeding”. Julius geeft aan dat boksen voor hem een levensstijl is geworden. Hij bokst al sinds zijn veertiende en heeft veel wedstrijden in de ring gestaan.

Titels

Ook heeft hij diverse titels in de wacht gesleept. Zo is hij een paar jaar geleden uitgeroepen tot Nederlands kampioen en Benelux kampioen in zijn gewichtsklasse. “In het verleden heb ik supermooie partijen mogen boksen. Zo heb ik op gala’s gestaan in Engeland en in België. Maar het meest spectaculaire gala is toch wel in Carré, ze noemen het niet voor niks de bokstempel van Nederland. De sfeer is daar gewoon ontzettend gaaf en zoals ik eerder al zei, ben ik gebrand om te winnen”, aldus Julius. Wil je Julius aanmoedigen tijdens één van zijn laatste bokswedstrijden in het koninklijke theater van Amsterdam? Koop dan jouw kaart(en) via Carre.nl.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN