11 januari 2022

Proef afval dumpen direct beboeten geslaagd

De proef met direct beboeten van mensen die afval dumpen is geslaagd. In 2021 zijn 16 boetes uitgedeeld van 133,10 euro. Hiervan zijn er 11 direct betaald, 2 hebben een betalingsregeling getroffen en 3 zijn een bezwaarprocedure gestart. De commissie bezwaarschriften heeft nog geen advies uitgebracht.

Na het uitdelen van de boetes is er minder afval gedumpt bij de ‘hotspots’ in de Wilhelminatraat en op het Voorplein in Bodegraven. Het doorzoeken van afval en het opmaken van een proces verbaal kost relatief weinig tijd waardoor de procedure geen extra geld kost. De opbrengst van de boetes vloeit terug in de gemeentekas.

Om de preventieve werking nog verder te vergroten komen er waarschuwingsstickers op de ondergrondse afvalcontainers zodat duidelijk is dat bijplaatsen wordt beboet. Samen met de dorps- en wijkteams gaat de gemeente inzetten op ‘hotspots’. Dit helpt om de leefbaarheid van de dorpen en wijken te vergroten maar ook om de bekendheid van de aanpak onder de aandacht te brengen.

Lees ook: Dumpen van afval of plaatsen naast afvalcontainers gerichter aangepakt

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu