5 oktober 2020

Prima uitzege voor RVC ’33 tegen Groeneweg

Al in de 2e minuut op achterstand komen via een strafschop. Die tik kreeg RVC ’33 in de uitwedstrijd tegen Groeneweg al snel te verwerken. Terwijl een moeilijke middag voor RVC op de loer lag, toonde het veerkracht in de 2e helft en kreeg het op doorzettingsvermogen de thuisclub toch nog met 2-4 op de knieën.

Snelle achterstand

De bal had nauwelijks een paar omwentelingen gemaakt of deze lag al op de strafschopstip bij RVC. Bas Roos gaf RVC-goalie Tim v.d. Hoek van elfmeter geen kans: 1-0. RVC wist goed met de snelle achterstand om te gaan. Kreeg steeds meer aandeel in de wedstrijd en dit manifesteerde zich in vele hoekschoppen die echter geen tastbaar resultaat opleverden.

Prima 2e helft

In de 2e helft bleef RVC werken voor een beter resultaat, terwijl Groeneweg loerde op de definitieve knockout en ook de druk daarvoor opvoerde. Nadat Romano Giorgini toch nog afhaakte door een blessure, kwam Niels v.d. Meer binnen de lijnen. Dat bleek een gouden wissel, want al heel snel belandde de bal via zijn achterstand been en de paal in het Groeneweg-doel: 1-1. En toen 7 minuten later Frank Stolwijk neerging in het strafschopgebied, kreeg de goedspelende Aartjan van Dijk de kans RVC vanaf de stip zelfs naar een 1-2 voorsprong te schieten. Die kans pakte hij met beide handen aan.

• Mark Sluijs brengt z’n tegenstander ten val. De RVC-aanvaller scoorde in de 2e helft de 1-3.

Brutaler

Groeneweg raakte door de plotselinge ommekeer in verwarring en RVC aanvallend steeds brutaler. Weer drie minuten later schoot Mark Sluijs de 1-3 binnen. Groeneweg zette alles op alles om een dreigende nederlaag te voorkomen. Het aantal overtredingen nam toe een teken dat het niet meer liep bij de thuisclub. In blessuretijd verraste een strak laag schot toch nog RVC-goalie Tim v.d. Hoek: 2-3. Frank Stolwijk had direct daarop weer een antwoord. Met een afgemeten boogbal gaf hij keeper Elmar Aantjes het nakijken, die daarvoor de bal in de voeten schoof van Daan Zantinge. Die op zijn beurt Stolwijk de kans gaf voor zijn kunststukje: 2-4.

• Frank Stolwijk (r) had met de 2-4 ook een belangrijk aandeel in de wedstrijd.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu