19 oktober 2022

Presentatie onderzoek naar participatiebeleid

De Groene Hart Rekenkamer heeft afgelopen voorjaar een onderzoek laten uitvoeren door bureau Berenschot naar het participatiebeleid in Bodegraven-Reeuwijk. De gemeente heeft al enkele jaren procentueel minder mensen in de bijstand dan de referentiegroep. Maar de voorsprong wordt steeds kleiner en als er niets gebeurd zal die verdwijnen is de conclusie.

Zet vaker loonkostensubsidie in
Het advies is om mensen met een beperking vaker in te zetten op een reguliere baan met loonkotensubsidie. De subsidie wordt door het Rijk betaald. Alleen de begeleiding op het werk komt voor rekening van de gemeente.

Intensieve begeleiding
Volgens het onderzoek zijn mensen die in de bijstand zitten niet arbeidsfit en moeten intensief begeleid worden. Omdat de capaciteit voor begeleiding beperkt is, wordt aanbevolen om een klein groepje gedurende maximaal 18 maanden intensief te begeleiden en daarna het volgende kleine groepje. Daardoor kan in vier jaar tijd de hele groep intensieve begeleiding krijgen, wat effectiever is dan de hele groep tegelijk weinig begeleiding te geven.

Presentatie woensdag 19 oktober
Het rapport wordt woensdag 19 oktober vanaf 20.00 uur gepresenteerd aan de gemeenteraad. De presentatie is live te volgen via het raadsinformatiesysteem en het tv-kanaal van BR6.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu