30 december 2022

Prentenboek cadeau i.v.m.140-jarig bestaan Oasen

Oasen gaf deze decembermaand een prentenboek cadeau. Alle basisscholen en bibliotheken in de regio kregen dit geschenk om het 140-jarig bestaan van het drinkwaterbedrijf te vieren. Het prentenboek is op woensdag 21 december uitgereikt aan Pieter Verhoeve, burgemeester van Gouda. In de Chocoladefabriek, de Goudse stadbibliotheek, las hij samen met Walter van der Meer voor aan basisschoolleerlingen van de Goudakker.

Presentatie prentenboek Oasen in de Chocoladefabriek in Gouda

De directeur van Oasen, Walter van der Meer: “We zijn heel blij met dit illustratieve kraanwaterboek. Er valt zoveel over te vertellen én te leren. Volgend jaar is het 140 jaar geleden dat er voor het eerst schoon water via een waterleiding naar Gouda stroomde. Dat betekende toen het einde van de cholera-epidemie in deze stad. Om deze feestelijke gebeurtenis te vieren, laten we kinderen met dit boek ontdekken welke rol kraanwater in hun leven heeft. Ook leren zij hoe ze er slim mee kunnen omgaan en dat kraanwater een gezonde én duurzame dorstlesser is. We hopen dat het prentenboek veel wordt gelezen, zowel in de klas als thuis.”

Vliegende tijdbubbel
Het boek gaat over Sara en Amir die met de vliegende tijdbubbel van opa ontdekken hoe kraanwater wordt gemaakt, waarom we er zuinig mee moeten omgaan en waarom het belangrijk is voor je lichaam. Ook ontdekken kinderen dat er in de 19e eeuw nog geen schoon drinkwater was en hoe er van zout water drinkwater kan worden gemaakt. Het boek is erop gericht om kinderen kraanwaterwijzer te maken. Leerkrachten kunnen het verhaal voorlezen aan kinderen van groep 3 tot en met 5. Vanaf groep 5 kunnen leerlingen het ook zelfstandig gaan lezen. Vanaf eind december ligt het boek in 50 bibliotheken in de regio. De plek waar als kind werelden voor je open gaan. Met dit boek is een kijkje in de kraanwaterwereld voor iedereen binnen handbereik.

Luisterboek
Het prentenboek is ook in luistervorm beschikbaar. Daarnaast is er een handleiding gemaakt om het (voor)lezen nog leuker en interactiever te maken. Beiden zijn te vinden op oasen.nl/drinkwateravontuur.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu