28 maart 2023

Positief besluit over multifunctioneel centrum in Zwammerdam

Zwammerdam krijgt na drie jaar procederen toch een nieuw multifunctioneel dorpscentrum. De Raad van State heeft de bezwaren van enkele toekomstige omwonenden tegen de komst daarvan, definitief afgewezen.

● Jeroen Schouten in de mangel bij twee Zwammerdammers. (Foto: Don van der Meer)

De bezwaarmakers vinden dat de locatie aan de Spoorlaan daarvoor te klein is. Daarnaast wordt gevreesd voor teveel parkeerdruk en geluidsoverlast.

De Belangenvereniging Zwammerdam is verheugd dat de bouw dan toch eindelijk kan gaan beginnen. Niet alleen het dorpshuis, maar ook de basisschool, kinderopvang, gymzaal, brandweerkazerne en kantineruimte voor de voetbalclub, worden in de nieuwe accommodatie ondergebracht.

De bouwkosten werden voorheen al op ruim zes miljoen euro geschat. De Alphense gemeenteraad lijkt het inmiddels flink gestegen prijskaartje wel te willen accepteren gezien het grote belang van de leefbaarheid in het dorp.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu