Gepubliceerd 11 juni 2021

Positief advies Werelderfgoednominatie Limes

De Neder-Germaanse Limes is weer een stap dichter bij de inschrijving op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit dankzij het positieve advies van ICOMOS (International Council on Monuments and Sites) dat onlangs bekend is geworden.

Eind juli neemt het Werelderfgoedcomité tijdens de Werelderfgoedconventie uiteindelijk het besluit. Volgens de gemeente Woerden is de kans groot dat dit besluit positief gaat uitpakken. De Neder-Germaanse Limes loopt van Katwijk via Utrecht en Arnhem naar Duitsland, in de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz. In Nederland gaat het om 19 vindplaatsen die daadwerkelijk de status UNESCO Werelderfgoed zullen krijgen.

Hierbij hoort ook het castellum van Woerden dat in het straatwerk op het Kerkplein is aangegeven. Daarnaast telt Nederland veel andere vindplaatsen uit de Romeinse tijd die samen de Neder-Germaanse Limes vormen. Alleen de meest complete en best bewaarde vindplaatsen worden nu voorgedragen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN