23 mei 2022

Podiumplaatsen voor Bodegraafse zwemmers

Dit weekend vond in Dordrecht het 2e deel van de Provinciale Kampioenschappen zwemmen plaats. Bij deze wedstrijd strijden de snelste zwemmers uit de provincie tegen elkaar. Ook de Bodegraafse zwemmers Donna van der Meer en Maaike Broersma (BZ&PC), Roan van der Weide, Erin de Jong en Tessa de Jong (WIDEX GZC DONK) en Bjorn Rijkaart (WVZ) stonden aan de start van dit kampioenschap.

• Bjorn Rijkaart (l) en Roan v.d. Weide (r) succesvol in Dordrecht.

Podiumplaatsen

Naast pr’s voor deze zwemmers behaalden Roan en Bjorn ook meerdere podiumplaatsen. Roan pakte goud op de 100 meter schoolslag en zilver op de 200 meter schoolslag. Bjorn zwom naar zilver op de 50 meter vrije slag en op zowel de 400 meter vrije slag als de 400 meter wisselslag pakte hij brons. Met de estafetteploeg zwom hij naar goud op de 4x 100 meter vrije slag en op de 4x 200 meter vrije slag.

Dit kampioenschap was voor de zwemmers het laatste moment om zich te kunnen plaatsen voor het ONK (Open Nederlandse Kampioenschappen) in Amersfoort en het NJK (Nederlandse Junioren Kampioenschappen) dat van 10 t/m 12 juni in Eindhoven plaatsvindt. 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu