23 mei 2022

Podiumplaatsen voor Bodegraafse zwemmers

Dit weekend vond in Dordrecht het 2e deel van de Provinciale Kampioenschappen zwemmen plaats. Bij deze wedstrijd strijden de snelste zwemmers uit de provincie tegen elkaar. Ook de Bodegraafse zwemmers Donna van der Meer en Maaike Broersma (BZ&PC), Roan van der Weide, Erin de Jong en Tessa de Jong (WIDEX GZC DONK) en Bjorn Rijkaart (WVZ) stonden aan de start van dit kampioenschap.

• Bjorn Rijkaart (l) en Roan v.d. Weide (r) succesvol in Dordrecht.

Podiumplaatsen

Naast pr’s voor deze zwemmers behaalden Roan en Bjorn ook meerdere podiumplaatsen. Roan pakte goud op de 100 meter schoolslag en zilver op de 200 meter schoolslag. Bjorn zwom naar zilver op de 50 meter vrije slag en op zowel de 400 meter vrije slag als de 400 meter wisselslag pakte hij brons. Met de estafetteploeg zwom hij naar goud op de 4x 100 meter vrije slag en op de 4x 200 meter vrije slag.

Dit kampioenschap was voor de zwemmers het laatste moment om zich te kunnen plaatsen voor het ONK (Open Nederlandse Kampioenschappen) in Amersfoort en het NJK (Nederlandse Junioren Kampioenschappen) dat van 10 t/m 12 juni in Eindhoven plaatsvindt. 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Zon en wolkenvelden

Vandaag zijn er zonnige perioden maar trekken er ook wolkenvelden over. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten tot westen. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen. Het kwik zakt naar 11°C.

Dinsdag een zelfde weerbeeld. Zon en wolken wisselen elkaar af. De matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordt 20°C.

Foto: Malgorzata Kazmierczak Wolken en zon

 

Foto: Tonnie Morsink Hollandse luchten

Zonnige momenten en wolken

Deze vrijdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 12°C.

Zaterdag een mix van wolken en zon met de meeste zon in de ochtend. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zondag zonnige perioden maar ook stapelwolken. De matige wind zit in de westhoek. De temperatuur wordt 21°C.

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu