Gepubliceerd 31 juli 2021

Plan voor wandelpad over begraafplaats achter dorpskerk

Burgerinitiatief Hart in Bodegraven heeft samen met landschapsarchitect Timo Cents van Arcadis een plan gemaakt om de begraafplaats achter de dorpskerk in Bodegraven beter toegankelijk te maken voor publiek. Er is ook een naam bedacht voor de begraafplaats, St Gallushof, vernoemd naar de oorspronkelijke naam van de kerk.

Leendert Spijker, bestuurslid van Stichting Historische kring Bodegraven, heeft met een emmer water en een borstel de grafstenen op de begraafplaats afgeboend. Hij heeft alle 27 graven gevonden waarvan de o9pschriften nu weer leesbaar zijn. Hij kan over de meeste graven een interessant verhaal vertellen. Het meest bijzonder is het verhaal over Gerrit Beijen, die heeft bedongen dat de gemeente zijn graf eeuwig moet onderhouden.

Het plan is om een lemen slingerpad over de begraafplaats te maken dat wandlaars langs de oude grafmonumenten lijdt. Bij de grafstenen komen informatiebordjes met informatie over de personen die er begraven liggen.
Burgerinitiatief Hart in Bodegraven stelt voor om de parkeerplekken op de Oude Markt te verplaatsen naar de zijkant. Daardoor ontstaat er een doorzicht vanuit de Kerkstraat op karakteristieke gevels en komt er een open plein voor de kerk.

Bron: website HartinBodegraven.nl

Tijdens de presentatie van het plan voor verplaatsen van de parkeerplekken dat gebaseerd was op fotoshop, werd gevraagd om nog wel even te checken of alle auto’s ook nog passen als er reële maten worden gebruikt. Het plan wordt in oktober tijdens de inspraakavond gepresenteerd aan de gemeenteraad.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN