31 juli 2021

Plan voor wandelpad over begraafplaats achter dorpskerk

Burgerinitiatief Hart in Bodegraven heeft samen met landschapsarchitect Timo Cents van Arcadis een plan gemaakt om de begraafplaats achter de dorpskerk in Bodegraven beter toegankelijk te maken voor publiek. Er is ook een naam bedacht voor de begraafplaats, St Gallushof, vernoemd naar de oorspronkelijke naam van de kerk.

Leendert Spijker, bestuurslid van Stichting Historische kring Bodegraven, heeft met een emmer water en een borstel de grafstenen op de begraafplaats afgeboend. Hij heeft alle 27 graven gevonden waarvan de o9pschriften nu weer leesbaar zijn. Hij kan over de meeste graven een interessant verhaal vertellen. Het meest bijzonder is het verhaal over Gerrit Beijen, die heeft bedongen dat de gemeente zijn graf eeuwig moet onderhouden.

Het plan is om een lemen slingerpad over de begraafplaats te maken dat wandlaars langs de oude grafmonumenten lijdt. Bij de grafstenen komen informatiebordjes met informatie over de personen die er begraven liggen.
Burgerinitiatief Hart in Bodegraven stelt voor om de parkeerplekken op de Oude Markt te verplaatsen naar de zijkant. Daardoor ontstaat er een doorzicht vanuit de Kerkstraat op karakteristieke gevels en komt er een open plein voor de kerk.

Bron: website HartinBodegraven.nl

Tijdens de presentatie van het plan voor verplaatsen van de parkeerplekken dat gebaseerd was op fotoshop, werd gevraagd om nog wel even te checken of alle auto’s ook nog passen als er reële maten worden gebruikt. Het plan wordt in oktober tijdens de inspraakavond gepresenteerd aan de gemeenteraad.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu