Gepubliceerd 24 januari 2024

Plan voor oplossing verkeersoverlast Brugweg

De Brugweg in Waddinxveen is een ontsluitingsweg voor Reeuwijk-Dorp richting A12. Daardoor rijdt er veel verkeer van en naar Reeuwijk-Dorp over de smalle weg. Volgens de gemeente Waddinxveen ontstaan er daardoor onveilige situaties.

Vorig jaar is een onderzoek naar de verkeerssituatie afgerond. Op basis van de uitkomst van het onderzoek wordt nu een plan van aanpak gemaakt voor een nieuwe ontsluitingsweg. Daarvoor zijn drie opties: tussen de Reewal en Nieuwdorperweg, tussen de Zwarteweg en Reeuwijkse Randweg via Baarsjeskade of tussen de Reewal en Henegouwerweg (N207).

De wegen in het gebied worden gebruikt door fietsers, personenauto’s, vrachtverkeer en landbouwverkeer. In combinatie met de beperkte breedte van de wegen worden er knelpunten ervaren. Beide gemeenten willen graag aan de slag met deze knelpunten. In de afgelopen jaren is hierbij de samenwerking gezocht. Om dit te benadrukken hebben beide gemeenten in september 2021 een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN