26 januari 2023

Plan voor Evertshuis verwacht in mei

De gemeenteraad wil dat het onderzoek naar de toekomst van het Evertshuis niet alleen gericht is op gedeeltelijke sluiting. In een door alle partijen ondertekende motie is het college van B en W opgedragen alle mogelijkheden te onderzoeken en in mei een zogenaamd integraal plan voor besluitvorming te presenteren.

Ook moet het college op de proppen komen met een cultuurvisie, zodat duidelijk is welke plek het Evertshuis in de samenleving is toebedeeld. Daarnaast dient te worden bekeken of bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk kan worden geplaatst in het Evertshuis.

Het voorstel van het college om aan te sturen op afstoten van een deel van het cultureel centrum is daarbij vooralsnog van de baan. Aanvankelijk werd de motie ingediend door de vijf oppositiepartijen, maar na uitgebreid overleg besloten ook de vier partijen die de coalitie vormen de enigszins gewijzigde tekst te onderschrijven.

Bekijk hier de motie.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu