Gepubliceerd 26 januari 2023

Plan voor Evertshuis verwacht in mei

De gemeenteraad wil dat het onderzoek naar de toekomst van het Evertshuis niet alleen gericht is op gedeeltelijke sluiting. In een door alle partijen ondertekende motie is het college van B en W opgedragen alle mogelijkheden te onderzoeken en in mei een zogenaamd integraal plan voor besluitvorming te presenteren.

Ook moet het college op de proppen komen met een cultuurvisie, zodat duidelijk is welke plek het Evertshuis in de samenleving is toebedeeld. Daarnaast dient te worden bekeken of bijvoorbeeld een huisartsenpraktijk kan worden geplaatst in het Evertshuis.

Het voorstel van het college om aan te sturen op afstoten van een deel van het cultureel centrum is daarbij vooralsnog van de baan. Aanvankelijk werd de motie ingediend door de vijf oppositiepartijen, maar na uitgebreid overleg besloten ook de vier partijen die de coalitie vormen de enigszins gewijzigde tekst te onderschrijven.

Bekijk hier de motie.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolkt weer

In de ochtend is het bewolkt en valt er wat regen. De zwakke wind is zuid, de temperatuur 4°C.

In de middag is het bewolkt en mogelijk op het eind van de dag nog een opklaring. Er staat een zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht wolken en opklaringen. Het koelt af naar 6°C.

Zaterdag wordt een regendag. Er staat een matige zuidenwind. Met 10°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

MEEST BEKEKEN