Gepubliceerd 29 juli 2023

Plan alcoholpreventie pas 3e kwartaal 2024 verwacht

Het college verwacht pas in het derde kwartaal van 2024 te komen met een preventie- en handhavingsplan alcohol. In een raadsinformatiebrief wordt toegelicht waarom de motie die PvdA, SGP en GL op 21 december 2022 hebben ingediend en unaniem is aangenomen, niet tijdig kan worden uitgevoerd. In de motie werd gevraagd om al in de zomer 2023 met een plan te komen.

Bron: RIB 48 2023

Overmatig alcoholgebruik is vaak de oorzaak van ruzie en geweld, vernielingen, ziekteverzuim en een slechte gezondheid. Volgens de Alcoholwet zijn gemeentes al sinds 2014 verplicht om een preventie- en handhavingsplan Alcohol op te stellen. De gemeente heeft subsidie beschikbaar gekregen om het plan te maken.

Het fundament voor preventiebeleid is gelegd in het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA), dat getekend is door Gemeenten (VNG), Zorgverzekeraars (ZN), GGD’en en het Rijk (VWS).

Tekst Anneke Bekker
Bron: raadsinformatiebrief 48 2023

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN