Gepubliceerd 24 juli 2022

Pilot arbeidsmigrantenhuisvesting van start

Er zit voortgang in de pilot voor arbeidsmigrantenhuisvesting zoals die is afgesproken in de gemeenteraadsvergadering van 21 april 2021. De gemeente is actief op zoek naar marktpartijen die willen investeren in een pand met maximaal 100 bedden.

Er is een procescoördinator ingehuurd die de uitvraag verzorgd. De klankbordgroep bestaande uit vertegenwoordigers van wijkteams, ondernemersplatforms en vertegenwoordigers van de Poolse gemeenschap is bij elkaar geweest en vragen zijn beantwoord. Er is een ambtelijke beoordelingscommissie samengesteld die zal toetsen welke ingediende plannen het beste aan de gestelde eisen voldoen.

Harde voorwaarden
Er zijn eisen gesteld aan de omvang (100 bedden) en kwaliteit (SNF-keurmerk). Verder mag de exploitant niet de werkgever van de huurder zijn en loopt het huurcontract na ontslag nog een maand door. Om te voorkomen dat het aantal arbeidsmigranten toeneemt, moet 75% van de toekomstige huurders uit de gemeente komen. De vrijgekomen kamers kunnen dan aan starters of spoedzoekers verhuurd worden. In ieder geval niet meer aan andere arbeidsmigranten.


Minder harde voorwaarden
Aanvullende randvoorwaarden zijn dat de huurders in Bodegraven-Reeuwijk werken. Er zijn ook voorwaarden gesteld aan de afstand tot een spermarkt (1,5 km) en de afstand tot andere panden met arbeidsmigranten (1 km) en de afstand tot een woonwijk voor short-stay kamerverhuur (250m). Er moeten duidelijke waarborgen zijn voor goed beheer en zowel binnen als buiten moet er gelegenheid zijn om samen te komen en te ontspannen. De bestemming logies/kamerverhuur geldt voor maximaal 15 jaar.

Lees hier het aangenomen raadsvoorstel

Lees hier het aangenomen amendement

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend ontstaan er misbanken, trekt er bewolking over maar zien we ook de zon. Er staat een zwakke zuidwestenwind bij een temperatuur van 19*C.

In de middag en avond zonnige perioden maar ook sluierbewolking. De zwakke wind wordt zuid. Het kwik loopt op naar 23 a 24*C.

In de nacht brede opklaringen maar later meer bewolking. Het is met 17*C als minimum een zachte nacht.

Dinsdag in de ochtend bewolkt en valt er wat regen. De matige wind is noordwest en de temperatuur 17*C.

In de middag brede opklaringen maar ook kans op een bui. De thermometer geeft 17*C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

MEEST BEKEKEN