Gepubliceerd 1 juli 2021

Petitie tegen vestiging Action in Reeuwijk-Dorp

Op de locatie waar ooit de Witte Prijzenhal begon en later een Konmar-vestiging zat aan de Dorpsweg in Reeuwijk-Dorp sloot op 24 december 2020 ook Aldi zijn deuren.

Op 14 juli opent Action hier nu een nieuwe vestiging, na het schijnt voorlopig voor tenminste 1 jaar. Een groep inwoners van Reeuwijk-Brug is nu een petitie gestart om de opening te voorkomen.

In de enquête voor de dorpsvisie werd juist beperking van extra verkeer door het dorp vanwege rust en kwetsbaarheid van de kleine wegen genoemd. Een Action zal juist meer verkeer genereren.

Ook kwam uit deze enquête het belang van een levensmiddelenwinkel voor de leefbaarheid in het dorp naar voren. Vestiging van een Action maakt de kans op een nieuwe levensmiddelenwinkel klein.

In een paar dagen werd de petitie al door meer dan 200 inwoners ondertekend en er wordt de komende dagen op nog veel meer ondertekenaars gerekend.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN