Gepubliceerd 11 februari 2024

Petitie tegen nieuwbouw langs Kerkelaantje in Waarder

Eindelijk zijn er nu concrete plannen om maximaal 63 huizen te bouwen voor starters en jongeren uit Waarder op de Kromme Kamp en langs het Kerkelaantje. Niet iedereen is daar blij mee. De bewoners die uitkijken op het Kerkelaantje bijvoorbeeld. Zij raken door de nieuwbouwplannen hun uitzicht op de weilanden kwijt.

Bron: presentatie tijdens informatieavond op 12 december 2023


Er is een petitie aangeboden die is ondertekend door 115 inwoners. Tijdens de inspraak van 7 februari j.l. gaf de heer Leon Teheux een presentatie aan de leden van de gemeenteraad waarin hij de bezwaren op de nieuwbouw langs Het Kerkelaantje toelichtte.


Het streven is om 40% sociale huur te realiseren. Tijdens de informatieavond die 12 december werd georganiseerd, werd gevraagd naar het toewijzen van huizen aan asielzoekers. Het is mogelijk dat 20% van de sociale huurwoningen toegewezen wordt aan statushouders.

Tekst: Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen

In de ochtend een mix van wolken en brede opklaringen. De zuidenwind is matig van kracht. De temperatuur is 8°C.

In de middag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De zwakke tot matige wind is zuidoost. Het kwik loopt op naar 12°C.

In de nacht perioden met lichte regen. Het koelt daarbij af naar 7°C.

Zondag levert een bewolkte dag op. Er kan daarbij wat regen vallen. De wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 11°C aan. 

Foto: VWK Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN