Gepubliceerd 11 februari 2024

Petitie tegen nieuwbouw langs Kerkelaantje in Waarder

Eindelijk zijn er nu concrete plannen om maximaal 63 huizen te bouwen voor starters en jongeren uit Waarder op de Kromme Kamp en langs het Kerkelaantje. Niet iedereen is daar blij mee. De bewoners die uitkijken op het Kerkelaantje bijvoorbeeld. Zij raken door de nieuwbouwplannen hun uitzicht op de weilanden kwijt.

Bron: presentatie tijdens informatieavond op 12 december 2023


Er is een petitie aangeboden die is ondertekend door 115 inwoners. Tijdens de inspraak van 7 februari j.l. gaf de heer Leon Teheux een presentatie aan de leden van de gemeenteraad waarin hij de bezwaren op de nieuwbouw langs Het Kerkelaantje toelichtte.


Het streven is om 40% sociale huur te realiseren. Tijdens de informatieavond die 12 december werd georganiseerd, werd gevraagd naar het toewijzen van huizen aan asielzoekers. Het is mogelijk dat 20% van de sociale huurwoningen toegewezen wordt aan statushouders.

Tekst: Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN