Gepubliceerd 21 juni 2021

Petitie tegen entreeheffing afvalbrengstation Bodegraven

Als u uit Bodegraven komt bent u er vast wel eens geweest: het afvalbrengstation. Sinds 1 januari van dit jaar moet u 5,31 euro betalen als u afval komt storten. Vanuit het oogpunt van de gemeente is dit logisch aangezien je in Bodegraven-Reeuwijk moet betalen voor restafval. Enkele inwoners stonden echter niet te juichen voor deze wijziging en zijn een petitie gestart. 

Foto: Bob Plaizier

Het doel van de petitie is het terugdraaien van de entreeheffing bij het afvalbrengstation. De petitie kan vooralsnog op bijna 200 ondertekenaars rekenen. De heffing zou er voor zorgen dat er meer afval wordt gedumpt in de wijken van het dorp. Toen de heffing begin dit jaar werd doorgevoerd bestond de angst voor meer afvaldumping al. Nu is het een van de voornaamste redenen van de petitie die op 13 juni werd aangemaakt.

Ondertussen is er in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk genoeg gesteggel over het afvalpunt. Het afvalbrengstation aan de Portugalweg is sterk verouderd en de lokale politiek speelt met meerdere ideeën. Zo is er de mogelijkheid om het station te verbouwen maar dat kost toch een aardige bak met geld. Een andere mogelijkheid is het definitief sluiten van het station en de inwoners met hun afval laten uitwijken naar buurgemeenten zoals Alphen aan den Rijn. Het laatste woord over het afvalbrengstation is dus nog niet gezegd en waarschijnlijk zal dat nog wel wat tijd in beslag gaan nemen.

Door: Bob Plaizier

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN