Gepubliceerd 1 april 2024

Petitie om woningbouw in Bodegraven-Reeuwijk vlot te trekken

Een groepje betrokken Bodegravers is een petitie gestart om alle partijen te manen voortgang te maken met woningbouwprojecten in Bodegraven-Reeuwijk. Namens de initiatiefnemers zegt Fred Voortman: “Het is hoog tijd problemen aan de kant te schuiven en bureaucratische belemmeringen te slechten om de bouw van de wal te trekken. Te veel projecten blijven steken in de voorbereidingsfase, terwijl de behoefte aan woningen alleen maar toeneemt.”

Website
Deze week is een website www.woningbouwbodegravenreeuwijk.nl gelanceerd waarop de te Petitie kan worden ondersteund. Daarin staat onder meer: “Woningbouw is belangrijk voor de vitaliteit in Bodegraven-Reeuwijk, jongeren en ouderen hebben grote behoefte aan betaalbare woningen binnen het eigen dorp, voor de doorstroming zijn gezinswoningen hard nodig.” Ook via Facebook wordt aandacht gevraagd voor deze petitie.

Initiatiefnemers
Naast Fred Voortman zijn de initiatiefnemers Han Koevoets, Jan Oostveen, Henri Stolwijk en Ronald Schilt. De vijf zijn op verschillende terreinen al jarenlang zeer actief betrokken bij lokale maatschappelijke organisaties en bewegingen. Als de petitie voldoende ondersteuning krijgt zal deze met handtekeningen worden aangeboden aan de gemeenteraad. Voortman: “Wij wijzen niet met de beschuldigende vinger naar wie dan ook, maar willen vooral in gesprek gaan om alle barrières uit de weg te ruimen. Gemeente, projectontwikkelaars, bouwers en financies hebben elkaar nodig.  Samenwerking is in het belang van iedereen.”

Tekst Henri Stolwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en brede opklaringen

In de ochtend drijft er bewolking en ontstaan er ook enkele opklaringen. De zwakke wind is noordoost. De thermometer geeft 7°C aan.

In de middag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. De matige wind waait uit het noordoosten. De temperatuur is 10°C.

De nacht verloopt helder waardij het een graadje vriest.

Dinsdag wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en gaat er in de avond regen vallen. Het kwik komt niet verder dan 10°C. 

Foto: Nathalie de Winter Morgenrood

 

MEEST BEKEKEN