2 augustus 2021

Petitie Kom-Mee-Eten gestart omdat gemeente subsidie stopt

De kinderen van een tafelgast die 5 dagen per week mee eet bij Stichting Kom-Mee-Eten, zijn een petitie gestart. Ze maken zich zorgen omdat de gemeente stopt met de subsidie ter hoogte van 7.500 euro aan de stichting.

Bron: Facebook

In 2018 is een subsidie-aanvraag getoetst aan het beleid Algemene subsidie verordening en bleek niet te voldoen. De gemeenteraad heeft toen Op 19 oktober 2018 een motie aangenomen waarin het college werd opgeroepen om nog twee jaar subsidie te verlenen als compensatie voor de huurverhoging van de zaal in Rijngaarde.

De verwachting was dat het gemiddeld aantal gasten in twee jaar tijd zou toenemen van gemiddeld 40 naar 60 per dag. Met dat aantal zou de exploitatie zonder subsidie rendabel kunnen zijn.

Vanwege de coronamaatregelen mocht er vanaf maart 2020 niet meer samen gegeten worden en sloot de dagbesteding. De Stichting heeft maaltijden thuisbezorgd en daarmee hun tafelgasten niet in de steek gelaten. Ze konden de mensen wel een gezonde maaltijd bezorgen maar geen gezelligheid, terwijl het bestrijden van eenzaamheid juist een belangrijke doelstelling is van de stichting. Door de maatregelen is het aantal van gemiddeld 60 maattijden per dag in 2020 niet gehaald.

Om de prijsstijging van voedsel, het lagere aantal gasten door de coronamaatregelen en de lagere inkomsten van subsidie en donaties te compenseren, zal de prijs voor een maaltijd met 1 euro verhoogd worden.

Lees ook: raadsinformatiebrief nr1 2019

0 Shares
Sluit Menu