5 maart 2023

Percentage sociale huur in woonvisie aanpassen van 25% naar 30%

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt de woonvisie 2021 – 2025 aangepast, zodat deze voldoet aan de prestatieafspraken die het Rijk vorig jaar in maart met provincies en gemeenten heeft gemaakt. Het percentage sociale huurwoningen per nieuwbouwproject wordt verhoogd van 25% naar 30%. Aan het woningbouwprogramma wordt 5% van de categorie middeldure koopwoningen toegevoegd.

In Bodegraven-Reeuwijk is het percentage sociale huur in de grote kernen hoger dan in de kleine kernen. Dat kwam ter sprake in de commissie Ruimte van 18 januari 2023 tijdens de bespreking van de bestemmingsplannen Westeinde 81 en Groendijk 20 in Driebruggen. Wethouder Dirk-Jan Knol kondigde in deze vergadering al aan dat de woonvisie zal worden aangepast in verband met de regionale woningdeal met het Rijk en de provincie.

Om meer regie te krijgen op de woningbouw heeft het rijk de Nationale Woon- en Bouwagenda vastgesteld. Hierin is de ambitie vastgelegd om landelijk 100.000 woningen per jaar te realiseren van 2022 tot en met 2030. Het Rijk wil dat alle gemeentes 30% sociale huur aanbieden, nu bieden rijke gemeentes weinig sociale huur aan en de grote steden veel.

De aanpassing wordt besproken in de commissie Ruimte van 22 maart.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu