Gepubliceerd 5 maart 2023

Percentage sociale huur in woonvisie aanpassen van 25% naar 30%

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk wordt de woonvisie 2021 – 2025 aangepast, zodat deze voldoet aan de prestatieafspraken die het Rijk vorig jaar in maart met provincies en gemeenten heeft gemaakt. Het percentage sociale huurwoningen per nieuwbouwproject wordt verhoogd van 25% naar 30%. Aan het woningbouwprogramma wordt 5% van de categorie middeldure koopwoningen toegevoegd.

In Bodegraven-Reeuwijk is het percentage sociale huur in de grote kernen hoger dan in de kleine kernen. Dat kwam ter sprake in de commissie Ruimte van 18 januari 2023 tijdens de bespreking van de bestemmingsplannen Westeinde 81 en Groendijk 20 in Driebruggen. Wethouder Dirk-Jan Knol kondigde in deze vergadering al aan dat de woonvisie zal worden aangepast in verband met de regionale woningdeal met het Rijk en de provincie.

Om meer regie te krijgen op de woningbouw heeft het rijk de Nationale Woon- en Bouwagenda vastgesteld. Hierin is de ambitie vastgelegd om landelijk 100.000 woningen per jaar te realiseren van 2022 tot en met 2030. Het Rijk wil dat alle gemeentes 30% sociale huur aanbieden, nu bieden rijke gemeentes weinig sociale huur aan en de grote steden veel.

De aanpassing wordt besproken in de commissie Ruimte van 22 maart.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend een afwisseling van wolken en opklaringen. De matige wind is zuid tot zuidwest. De temperatuur is 6°C.

In de middag brede opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden tot zuidwesten. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht trekt er een regengebied over. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Maandag geen fijne dag. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Het waait flink door. De thermometer geeft deze dag 7°C aan. 

Foto: Tonnie Kans op een bui

 

MEEST BEKEKEN