22 mei 2022

Peperdure nederlaag voor ESTO in de strijd om lijfsbehoud

De kans is groot dat ESTO nog als herkanser de nacompetitie wordt ingezogen. ESTO verloor in Oegstgeest het cruciale treffen om de 10e plek in de 2e Klasse C met 2-1 van ASC. Daardoor hebben de Oegstgeestenaren ESTO achterhaald op de ranglijst. ESTO blijft nog wel op doelsaldo op de 10e veilige plek maar moet vrezen in de nog twee resterende wedstrijden deze nog kwijt te raken aan ASC.

● Bas van Goudzwaard kopt voor ESTO de bal weg.

Megakans

Al na twee minuten kreeg ESTO een megakans om de score te openen. Rick van Deuren brak alleen door en leek de 0-1 op zijn schoen te hebben. Echter hij schoof de bal tot zijn ontzetting naast. ASC werd daarna sterker en dat leidde in de 21e min. tot de 1-0 voor de thuisclub. ESTO-doelman Donny Veenis gaf een rebound weg die simpel door ASC werd benut.

● Jeroen v.d. Zande (r) werkt de bal weg voor ESTO.

Nog de gelijkmaker

Op slag van rust kwam ESTO toch nog langszij. Onverwacht schoot Job van Welie in de draai de 1-1 binnen en ging ESTO nog met een goed gevoel de rust in.

● Lars Verheul draait weg van z’n tegenstander.

Tandeloos

In de 2e helft trok ASC meer en meer de wedstrijd naar zich toe. ESTO kwam er aanvallend, behoudens nog een gevaarlijk schot van Lars Verheul, niet meer aan te pas. Het balbezit was vaak van korte duur, waardoor het bitter weinig kon afdwingen. ASC veroverde wel de ene na de andere hoekschop. In de 83e min. liep dat voor ESTO verkeerd af. Een afgeslagen hoekschop werd vanaf de 2e lijn nog hard en strak ingeschoten waarop keeper Donny Veenis geen verweer had: 2-1. ESTO had niet de kracht om er nog een offensief uit te persen.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Zon en wolkenvelden

Vandaag zijn er zonnige perioden maar trekken er ook wolkenvelden over. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten tot westen. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen. Het kwik zakt naar 11°C.

Dinsdag een zelfde weerbeeld. Zon en wolken wisselen elkaar af. De matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordt 20°C.

Foto: Malgorzata Kazmierczak Wolken en zon

 

Foto: Tonnie Morsink Hollandse luchten

Zonnige momenten en wolken

Deze vrijdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 12°C.

Zaterdag een mix van wolken en zon met de meeste zon in de ochtend. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zondag zonnige perioden maar ook stapelwolken. De matige wind zit in de westhoek. De temperatuur wordt 21°C.

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu