Gepubliceerd 22 mei 2022

Peperdure nederlaag voor ESTO in de strijd om lijfsbehoud

De kans is groot dat ESTO nog als herkanser de nacompetitie wordt ingezogen. ESTO verloor in Oegstgeest het cruciale treffen om de 10e plek in de 2e Klasse C met 2-1 van ASC. Daardoor hebben de Oegstgeestenaren ESTO achterhaald op de ranglijst. ESTO blijft nog wel op doelsaldo op de 10e veilige plek maar moet vrezen in de nog twee resterende wedstrijden deze nog kwijt te raken aan ASC.

● Bas van Goudzwaard kopt voor ESTO de bal weg.

Megakans

Al na twee minuten kreeg ESTO een megakans om de score te openen. Rick van Deuren brak alleen door en leek de 0-1 op zijn schoen te hebben. Echter hij schoof de bal tot zijn ontzetting naast. ASC werd daarna sterker en dat leidde in de 21e min. tot de 1-0 voor de thuisclub. ESTO-doelman Donny Veenis gaf een rebound weg die simpel door ASC werd benut.

● Jeroen v.d. Zande (r) werkt de bal weg voor ESTO.

Nog de gelijkmaker

Op slag van rust kwam ESTO toch nog langszij. Onverwacht schoot Job van Welie in de draai de 1-1 binnen en ging ESTO nog met een goed gevoel de rust in.

● Lars Verheul draait weg van z’n tegenstander.

Tandeloos

In de 2e helft trok ASC meer en meer de wedstrijd naar zich toe. ESTO kwam er aanvallend, behoudens nog een gevaarlijk schot van Lars Verheul, niet meer aan te pas. Het balbezit was vaak van korte duur, waardoor het bitter weinig kon afdwingen. ASC veroverde wel de ene na de andere hoekschop. In de 83e min. liep dat voor ESTO verkeerd af. Een afgeslagen hoekschop werd vanaf de 2e lijn nog hard en strak ingeschoten waarop keeper Donny Veenis geen verweer had: 2-1. ESTO had niet de kracht om er nog een offensief uit te persen.

● Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN