25 mei 2022

Pauline Bouvy-Koene waarnemend burgemeester Krimpenerwaard

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft met ingang van 25 mei 2022 Pauline Bouvy-Koene benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. Ze is in het provinciehuis beëdigd. Bouvy-Koene (63) woont in Geervliet (Nissewaard).

Pauline Bouvy-Koene

Nadat Pieter Paans op 16 mei aangaf zijn functie per direct neer te leggen heeft de commissaris op donderdag 19 mei gesproken met de fractievoorzitters over de ontstane situatie en het profiel voor een waarnemend burgemeester.


De commissaris heeft daarop Pauline Bouvy-Koene voorgesteld als waarnemend burgemeester. Na een gesprek met haar op maandagavond hebben alle fracties hun vertrouwen uitgesproken in mevrouw Bouvy-Koene als waarnemend burgemeester.

De commissaris heeft Bouvy-Koene verzocht om samen met het gemeentebestuur de rust in de gemeente te herstellen. Op die manier wordt aan een nieuwe kroonbenoemde burgemeester een goede start geboden. Op een later moment zal de commissaris de fractievoorzitters opnieuw uitnodigen om de balans op te maken en vooruit te blikken op de procedure voor een nieuwe burgemeester. Gezamenlijk is de verwachting uitgesproken dat de waarneming minimaal één jaar zal duren.

Pauline Bouvy-Koene heeft ruime politieke en bestuurlijke ervaring. Van 1994 tot 2002 was zij raadslid voor de VVD in de toenmalige Zuid-Hollandse gemeente Maasland. Van 1998 tot 2002 was ze actief als wethouder. Daarna was zij van 2005 tot 2015 burgemeester van de gemeente Bernisse.

In 2016 werd Bouvy-Koene benoemd tot waarnemend burgemeester van Voorschoten. Na ruim drie jaar te hebben waargenomen als burgemeester in Voorschoten werd ze op voordracht van de gemeenteraad de kroonbenoemde burgemeester van Voorschoten. Wegens gezondheidsredenen nam Bouvy-Koene in november 2020 afscheid maar inmiddels laat haar gezondheid waarneming als burgemeester weer toe.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Zon en wolkenvelden

Vandaag zijn er zonnige perioden maar trekken er ook wolkenvelden over. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten tot westen. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen. Het kwik zakt naar 11°C.

Dinsdag een zelfde weerbeeld. Zon en wolken wisselen elkaar af. De matige wind draait naar het noordwesten. De temperatuur wordt 20°C.

Foto: Malgorzata Kazmierczak Wolken en zon

 

Foto: Tonnie Morsink Hollandse luchten

Zonnige momenten en wolken

Deze vrijdag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Er staat een matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 12°C.

Zaterdag een mix van wolken en zon met de meeste zon in de ochtend. De zwakke tot matige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 22°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 13°C.

Zondag zonnige perioden maar ook stapelwolken. De matige wind zit in de westhoek. De temperatuur wordt 21°C.

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu