Gepubliceerd 31 maart 2023

Passantenhavens weer aantrekkelijk voor recreanten

De passantenhavens van waterschap De Stichtse Rijnlanden zijn bedoeld voor recreanten die maximaal 72 uur aanmeren.

Het waterschap wil niet langer dat passantenhavens worden gebruikt als illegale woonplek of stalling voor boten. Daarom heeft het waterschap de afgelopen periode extra controles uitgevoerd op vaartuigen die langer dan de toegestane tijd van 3×24 uur in een passantenhaven verbleven. Dat begint met een aangeplakte brief waarin het waterschap de eigenaren verzoekt te vertrekken.

Door deze inspanning zijn illegale passanten met verwaarloosde boten die de buurt tot last waren uiteindelijk zelf vertrokken en het waterschap heeft meerdere permanente boten zonder aanwijsbare eigenaar uit het water kunnen verwijderen. Het waterschap is blij dat hiermee de overlast verdwijnt voor omwonenden en recreanten. De kans blijft alleen wel aanwezig dat ze terugkomen. Het waterschap blijft daarom met regelmaat controles uitvoeren.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN