Gepubliceerd 8 maart 2023

Partij voor de Dieren reikt oorkonde uit

Kees Beaart heeft van de Partij voor de Dieren een oorkonde ontvangen voor zijn geweldige inzet voor de natuur en versterking van de biodiversiteit. Hij beheert midden in het intensieve landbouwgebied van de Krimpenerwaard aan de Oudelandseweg in Ouderkerk aan den IJssel een prachtig stukje natuur vol biodiversiteit.

Carla van Vliegen (PvdD) en Kees Beaart

In 2019 brachten Kees en zijn vrouw het gebied onder in de Stichting Natuurrijk om het ook voor de toekomst zeker te stellen. In dat jaar is ook een aansluitend stuk weiland aangekocht van de provincie Zuid-Holland, wat eveneens ontwikkeld wordt tot natuur.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten van Zuid-Holland, Carla van Viegen: ‘Kees Beaart heeft in ruim 45 jaar een kaal weiland omgetoverd in prachtige natuur vol biodiversiteit; een voorbeeld van hoe in Zuid-Holland meer natuur kan worden gerealiseerd met mooie natuurlijke landschapselementen. Je zou hem de Zuid-Hollandse Jac P. Thijsse kunnen noemen en hij heeft de oorkonde meer dan verdiend voor zijn geweldige inzet voor de natuur!’

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN