8 maart 2023

Partij voor de Dieren reikt oorkonde uit

Kees Beaart heeft van de Partij voor de Dieren een oorkonde ontvangen voor zijn geweldige inzet voor de natuur en versterking van de biodiversiteit. Hij beheert midden in het intensieve landbouwgebied van de Krimpenerwaard aan de Oudelandseweg in Ouderkerk aan den IJssel een prachtig stukje natuur vol biodiversiteit.

Carla van Vliegen (PvdD) en Kees Beaart

In 2019 brachten Kees en zijn vrouw het gebied onder in de Stichting Natuurrijk om het ook voor de toekomst zeker te stellen. In dat jaar is ook een aansluitend stuk weiland aangekocht van de provincie Zuid-Holland, wat eveneens ontwikkeld wordt tot natuur.

Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten van Zuid-Holland, Carla van Viegen: ‘Kees Beaart heeft in ruim 45 jaar een kaal weiland omgetoverd in prachtige natuur vol biodiversiteit; een voorbeeld van hoe in Zuid-Holland meer natuur kan worden gerealiseerd met mooie natuurlijke landschapselementen. Je zou hem de Zuid-Hollandse Jac P. Thijsse kunnen noemen en hij heeft de oorkonde meer dan verdiend voor zijn geweldige inzet voor de natuur!’

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regen

In de ochtend is het bewolk en valt er regen of vallen er buien. De zwakke tot matige wind zit in de oosthoek. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag bewolk en er vallen daarbij buien. In de loop van de middag klaart het op. De matige wind waait uit het noordoosten. Veel warmer dan 9°C wordt het niet.

In de avond en eerste deel van de nacht brede opklaringen. Later in de nacht valt er opnieuw regen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Foto: Mees Voorjaar

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu