Gepubliceerd 25 augustus 2021

Pandeigenaren meebetalen aan transformatie Zoutman

Het plan om het bedrijventerrein Zoutman in Reeuwijk-Brug te transformeren naar woningbouw en uit te breiden naar het westen voor bedrijven, kan verder ontwikkeld worden. In een besloten vergadering heeft de gemeenteraad op 16 juni een besluit genomen over de te volgen strategie.

Door er twee afzonderlijke projecten van te maken, Zoutman-Oost en Zoutman-West, gaat de hele transformatie waarschijnlijk wat langer duren maar kan er al wel eerder in Oost worden begonnen. Enkele ondernemers in Oost hebben aangegeven op korte termijn te willen stoppen omdat er geen opvolger is of omdat hun pand is verouderd. Zij willen hun bedrijfspand transformeren naar woningbouw.

Met de transformatie zijn kosten gemoeid voor ambtelijke ondersteuning en herinrichting van de openbare ruimte. Van de pandeigenaren wordt verwacht dat zij een financiële bijdrage leveren om de kosten voor de gemeente te verlagen. Het is te verwachten dat hun panden uiteindelijk in waarde stijgen door de transformatie.

Voor de volgende fase van de ontwikkeling van Zoutman-West vraagt het college een werkkrediet van 100.000 euro en voor die van Zoutman-Oost 55.000 euro. Het besluit over dit verzoek wordt 15 september in de commissie Ruimte voorbereid.

Lees ook: Plan Zoutman niet rijp voor besluit gemeenteraad

Zie ook de website Zoutmanverandert.nl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN