Gepubliceerd 24 september 2022

Pad van Alles loopt goed

Het pad van alles langs de Raadhuisweg en Zoutmansweg houdt de gemoederen al lang bezig. Inwoners van Reeuwijk-Brug willen dat met name jonge fietsers op het pad mogen blijven fietsen in plaats van op de weg. Er is landelijk al veel onderzoek gedaan naar het mengen van fietsers en voetganger op een weg, een pad of in een winkelgebied. Het laatste rapport ‘Mengen fietsers en voetgangers?’ is van januari 2022.

Mengen is mogelijk volgens het rapport, fietsers blijken hun gedrag aan te passen als ze voetgangers tegenkomen. Als het te druk wordt stappen ze af. Natuurlijk zijn er altijd een paar fietsers die zich minder sociaal gedragen en juist die paar fietsers veroorzaken onveiligheidsgevoelens bij de voetgangers. Een voetganger die een fietser als hinder ervaart past zijn gedrag echter veel minder vaak aan. Dat bleek uit een grondig onderzoek en is een lastig punt.

In veel situaties kunnen fietsers en voetgangers een pad of winkelgebied delen omdat de aantallen fietsers en voetgangers laag zijn. Het is dan vooral een kwestie van elkaar de ruimte gunnen. Daarnaast zouden we niet alles moeten willen regelen volgens Barend Tamerus, gepensioneerd verkeersspecialist.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN