Gepubliceerd 24 september 2022

Pad van Alles loopt goed

Het pad van alles langs de Raadhuisweg en Zoutmansweg houdt de gemoederen al lang bezig. Inwoners van Reeuwijk-Brug willen dat met name jonge fietsers op het pad mogen blijven fietsen in plaats van op de weg. Er is landelijk al veel onderzoek gedaan naar het mengen van fietsers en voetganger op een weg, een pad of in een winkelgebied. Het laatste rapport ‘Mengen fietsers en voetgangers?’ is van januari 2022.

Mengen is mogelijk volgens het rapport, fietsers blijken hun gedrag aan te passen als ze voetgangers tegenkomen. Als het te druk wordt stappen ze af. Natuurlijk zijn er altijd een paar fietsers die zich minder sociaal gedragen en juist die paar fietsers veroorzaken onveiligheidsgevoelens bij de voetgangers. Een voetganger die een fietser als hinder ervaart past zijn gedrag echter veel minder vaak aan. Dat bleek uit een grondig onderzoek en is een lastig punt.

In veel situaties kunnen fietsers en voetgangers een pad of winkelgebied delen omdat de aantallen fietsers en voetgangers laag zijn. Het is dan vooral een kwestie van elkaar de ruimte gunnen. Daarnaast zouden we niet alles moeten willen regelen volgens Barend Tamerus, gepensioneerd verkeersspecialist.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN