Gepubliceerd 7 juni 2023

Overstroming Randstad geoefend

Het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden heeft samen met vijf waterschappen, Rijkswaterstaat, zeven veiligheidsregio’s en Defensie de Overstromingsoefening Randstad uitgevoerd. Als de Lekdijk doorbreekt, overstroomt een groot deel van Utrecht en de Randstad: een nationale ramp, noemde dijkgraaf Jeroen Haan het.

Bron: HSDR

Als de Lekdijk bij zulke extreem hoge waterstanden doorbreekt, dan stroomt er zo veel water met zo’n kracht en snelheid de Randstad in, dat de gevolgen catastrofaal zijn. De Samenwerking Crisisbeheersing Overstromingen Randstad heeft tot doel om het aantal slachtoffers en de schade bij een overstroming van de Randstad als gevolg van een eventuele overstroming zo veel mogelijk te beperken. De uitkomst was nuttig maar er moet vaker geoefend worden aldus de evaluatie.

Bron: HSDR
Redacteur Floortje van Gameren

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN