12 mei 2022

Overeenkomst over 27 woningen op locatie Welkoop in Bodegraven

Er lijkt, eindelijk, schot te komen in de bouwplannen voor de leegstaande locatie Welkoop aan de Doortocht in Bodegraven. Als het bestemmingsplan wordt goedgekeurd en de bezwaren uitblijven kan nog dit jaar worden begonnen met de bouw, die anderhalf jaar in beslag zal nemen.

Het bouwplan voorziet in 27 zogenaamde grondgebonden woningen: drie middelbare huurwoningen (aanvang maximaal 950 euro), 14 vrije sector woningen (950-1.150 euro maximaal) en tien vrije sector koopwoningen. Er komt een centrale parkeerplaats met 51 plekken. Dat is belangrijk voor de omgeving, waar parkeren inmiddels een steeds groter probleem wordt.

De parkeerplaats krijgt een openbaar karakter.“Het is een lang proces geweest,” aldus verantwoordelijk wethouder Jan-Leendert van den Heuvel, die blij is dat de finish nu toch in zicht is.

Bij de ontwikkeling is onder meer rekening gehouden met de biotoop van de molens. De projectontwikkelaar en de gemeente hebben ook overeenstemming bereikt over een klimaat adaptieve inrichting van het terrein. De woningen en bergingen worden voorzien van groene daken, de parkeerplaatsen worden met waterdoorlatende verharding aangelegd en er komen extra bomen. Omdat alle woningen platte daken hebben lenen deze zich uitstekend voor het aanbrengen van zonnepanelen

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken en opklaringen

n de ochtend wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de loop van de middag neemt het aandeel wolken toe. In de loop van de avond kan er lichte regen gaan vallen. De matige tot soms vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het voornamelijk bewolkt. Het koelt af naar 13°C.

Vrijdag wolken afgewisseld met brede opklaringen. De matige wind draait naar het noordwesten. Met 16°C is het vrij fris voor de tijd van het jaar.

In het weekend fris. 

Foto: De Groene wereld Wolken en opklaringen

 

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu