Gepubliceerd 27 november 2023

Oefenen voor geval van wateroverlast

Deze week wordt in Oudewater geoefend met hoe om te gaan met wateroverlast. Zo’n 30 soldaten en 200 medewerkers van het waterschap doen aan de oefening mee. Tijdens de oefening wordt er vanuit gegaan dat een lange periode met veel regen heeft gezorgd voor wateroverlast en dat dijken dreigen door te breken. De oefening zal voor inwoners van Oudewater maar ook voor die in een aantal plaatsen in de omgeving, zichtbaar zijn. Zo controleren dijkwachten en soldaten de dijken rond Oudewater en in onder andere delen van Lopik en Montfoort. Ze maken zowel overdag als ‘s avonds rondes te voet en doen alsof zij zoeken naar zwakke plekken en scheuren in de dijken.

Tekst Ruud Orsel
Bron: Gemeente Oudewater

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN