Gepubliceerd 27 mei 2021

Oude poldertekeningen Rijnland digitaal beschikbaar

Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft de poldertekeningen uit de zeventiende en achttiende eeuw gescand. Dit digitaliseringsproject leverde meer dan 150.000 scans op. De poldertekeningen zijn digitaal te raadplegen via de online inventaris van het Oud Archief van Rijnland.

Rijnland is het oudste waterschap van Nederland. Het waterschap bestaat al sinds de dertiende eeuw en heeft een boeiende en uitvoerig beschreven geschiedenis.

De polderrekeningen uit de zeventiende en achttiende eeuw werden bewaard in het “ijzeren kantoor”, de archiefbewaarplaats in het gemeenlandshuis aan de Leidse Breestraat. De polderrekeningen in Rijnlands archief zijn vrij compleet en in prima conditie. Ze vormen een prachtige bron van informatie.

Meer informatie over de historie met betrekking tot polderrekeningen kan gelezen worden in het artikel “ Ook de lokale waterstaat kost geld”.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN